HomeOver de workshop
Leren Modereren

Dagvoorzitten is een ervaringsvak, dat draait om interactie, interview, groepsdynamiek, gespreks- en procesbegeleiding. De beste manier om het te leren is: veel doen; en leren van de experts.

In een tweedaagse training met veel persoonlijke aandacht, wordt je getraind door twee doorgewinterde professionals. Ze laten je oefenen in alle facetten van het vak. Want een vak, dat is het.

Deelnemers roemen in de evaluaties de toepasbaarheid, kwaliteit en effectiviteit. Ze prijzen zowel de workshop, als de trainers. Ze waarderen Leren Modereren met een NetPromoterScore van 80!

Wat gaan we doen?

Oefenen, oefenen, oefenen. Het is onze mening dat het doen de enige manier is om het dagvoorzitterschap onder de knie te krijgen. In twee intensieve dagen behandelen we alle basisvaardigheden van het vak:

Hoe structureer je een bijeenkomst of vergadering? Hoe combineer je voortvarendheid met diepgang.

Hoe ontwerp je een effectief programma? Welke rol heb jij daar als moderator in?

Je doet ervaring op met technieken & trucs die helpen deelnemers écht met elkaar in gesprek te brengen.

hoe sta je erbij en wat straal je uit? Je wilt je zeker voelen en je soepel door de ruimte bewegen.

Of je nu één iemand ondervraagt of in gesprek bent met een panel, een podium-interview is een discipline op zich.

Hoe schrijf je goede (aankondigings)teksten? Je leert inhoudelijke keuzes te maken en de juiste toon te kiezen.

Wat levert het je op?

In hoog tempo krijg je tips en adviezen van maar liefst twee doorgewinterde professionals, die al hun kennis en ervaring met je willen delen. In een selecte groep doe je een schat aan ervaring op. Omdat de groep bestaat uit maximaal 12 personen, krijgt iedere deelnemer ruimschoots individuele aandacht. Aan het einde van de training weet je precies wat het vak inhoudt.

Deze workshop is geschikt voor jou, als je:

 • Enige ervaring hebt met modereren en je de volgende stap wilt zetten;
 • Uit wilt vinden of jij de vaardigheden en het talent bezit voor dit vak;
 • Interne (management) meetings beter wilt leren faciliteren;
 • Werkt voor de overheid en publieke bijeenkomsten in goede banen moet leiden;
 • Al gewend bent op het podium te staan in andere rollen (spreker, entertainer, acteur, etc.) en je aanbod wilt verbreden;
 • Werkt in PR, communicatie, voorlichting of reclame en zelf klant-evenementen wilt leiden;
 • Onbezonnen hebt toegezegd een bijeenkomst te modereren en daar nu als een berg tegenop ziet.

Registreer nu

Over Kim Coppes

KimKim Coppes is dagvoorzitter-gespreksleider, (bedrijfs)theatermaker, interviewer, presentator bij 7ditches.tv, communicatietrainer en teamcoach.

Als dagvoorzitter is ze even scherp als ontwapenend. Kim is in alle opzichten breed inzetbaar: haar persoonlijkheid stelt haar in staat met iedere groep echt contact te maken. Ze opereert tegelijkertijd ontspannen, alert en met humor.

Met haar brede interesse is er (bijna) geen onderwerp waar ze niet mee uit de voeten kan. En haar enorme ervaring maakt haar geschikt voor vrijwel ieder concept, of het nu gaat om een enorme congreszaal of een kleine managementsetting, een inhoudelijk debat of een feestelijke awardshow

Over Jan-Jaap In der Maur

Jan-JaapJan-Jaap In der Maur is dagvoorzitter-gespreksleider, trainer, meeting designer, eigenaar/oprichter van Dagvoorzitter.nl en spreker over interactie en gespreksleiding.

Jan-Jaap ziet de vraag als zijn belangrijkste instrument: de geïnteresseerde vraag, de menselijke vraag, de kritische, de journalistieke, de stimulerende, de lichte vraag … Jan-Jaap helpt zijn opdrachtgevers kiezen uit een breed pallet aan gespreksvormen en toonzettingen.

Hij zet graag aan tot nadenken, vanuit de overtuiging dat alleen opschudden leidt tot nieuwe inzichten. Helder en onomwonden. Inhoud en interactie zoekt hij altijd.

Over Hans Etman

Hans EtmanHans Etman is dagvoorzitter-gespreksleider, eigenaar van Dagvoorzitter.nl en bedenker van concepten als Kruisvraag©, en het Coalitiedebat©.

Hans straalt rust uit waardoor deelnemers zich direct op hun gemak voelen. Hij geeft mensen het gevoel dat ze gewaardeerd en betrokken worden en daagt ze tegelijkertijd uit om het beste uit zichzelf te halen. Bijeenkomsten leidt hij vriendelijk, maar met vaste hand.

Hij is scherp, analytisch en tactvol. Vanuit zijn servicegerichtheid is hij uitstekend in staat om de belangen van alle betrokkenen goed naar voren te brengen en in harmonie de overeenkomsten te vinden. Gevoelige onderwerpen zijn bij hem in goede handen.

Over Rutger Mollee

Rutger MolleeRutger Mollee is dagvoorzitter-gespreksleider, trainer, sprekerscoach bij Speak to Inspire, comedian en eigenaar van Mollee Communicatie.

Rutger zoekt voortdurend de echte menselijke connectie. Werkelijke interesse is voor hem het belangrijkste. Zijn interviews en interacties zijn altijd constructief en verrassend, hierin zoekt hij soms graag ‘het randje’ op. Altijd open, vriendelijk en met volle aandacht voor zijn gesprekspartner.

Met zijn achtergrond in comedy brengt hij een grote dosis humor mee het podium op. Hij gelooft in het gebruik van humor en creativiteit. Al deze elementen maken hem tot een veelzijdige, flexibele en doelgerichte dagvoorzitter.

 • Martijn Winkler, Ned. Ver. van Regisseurs

  Ik zou dezelfde workshop zo weer doen. Daar hoef ik geen seconde over na te denken. Hij verbeterde mijn kwaliteiten als dagvoorzitter-gespreksleider, maar veranderde me ook als mens. Het was een geweldige ervaring.

 • Sofia Liasi, Mediq International HR Project Manager

  Het was een genot om te leren van (en met) Jan-Jaap, Kim en alle mede-deelnemers. Eén van de beste trainingen die ik ooit heb gevolgd! Alles was geweldig: structuur, concept, lengte, oefeningen, locatie.

 • Inge Buijs

  De trainers trainden niet ... ze werkten met ons samen!

dagvoorzitter.nl Kim Coppes